Psicólogos Mollet del Vallès – Psicòleg a Mollet
Xavier Conesa Lapena – Carme Serrat Bretcha
WWW.PSICOLOGOPAREJAS.ES
C/ Gaietà Vinzia, 11-13
MOLLET DEL VALLES
C/ Santa Anna, 26
BARCELONA
Tel 93 570 71 54 –  65 381 188 7
conesa@gmail.com
Resultat d'imatges de psicologo mollet
Xavier Conesa Lapena
Psicòleg i sexòleg català. El 1990 fundà el Centre de Psicologia Aplicada a Mollet del Vallès entitat dedicada als tractaments psicològics en adults,adolescents i nens. Compatibilitzà aquestes tasques amb les teràpies de parella i disfuncions sexuals masculines i femenínes, establint col.laboracions amb institucions dedicades a la salut mental,especialment de la comarca del Vallès. Posteriorment, posa en funcionament l’Institut Superior d’Estudis Sexològics (I.S.E.S.) a Barcelona, dedicat a la docència de la sexologia: postgraus, masters i cursos específics reconeguts d’Interès Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Institut manté conveni de col.laboració amb la Universitat de BarcelonaUniversitat de Girona,Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya i
Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Tutor de pràctiques externes de la Facultat de Psicologia (UB) de la Universitat de Barcelona des de l’any 1.999
L’any 1997 es va especialitzar en els tractaments específics per a la depressió a través de la luminoteràpia, essent un dels capdavanters en la investigació i implantació d’aquesta teràpia a nivell estatal. Informacions al respecte publicada al periòdic El Mundo, articles periodístics a Consumer i al periòdic Público.
Ha estat també coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.
Al llarg de tots aquests anys, ha establert col.laboracions en mitjans escrits, ràdio i televisió
.Enllaços externs

– Publicacions

Psicologo Mollet

Carme Serrat Bretcha
Licenciada en Psicologia Colegiada nº 3.086 Adultos e Infantil (Universidad de Barcelona)
Diplomatura de Postgrado en Logopedia (Universidad Autonoma de Barcelona)
Certificación para el tratamiento de la Fundación Catalana del Sindrome de Down.
Diagnostico y Terapia Infantil (Instituto Medico del Desarrollo Infantil)
Tutora de practicas Universidad de Barcelona y Universidad Ramon Llull
Terapeuta Sexual i Familiar
Coordinadora de l’Institut Suparior d’Estudis Sexològics I.S.E.S.
Professora d’Integració Social i Atenció Soció Sanitària
Professora de Comunicació alternativa, Atenció a persones amb dependencia,
Assessora Psicològica d’escoles bressol.
Assessorament a pares
Tutora de Pràctiques Universitat Oberta de Catalunya
Conferenciant de temes relacionats amb la psicologia infantil.
TRACTAMENTS

TRACTAMENTS DE LA PERSONALITAT

Resultat d'imatges de conesa mollet

Què funciona en teràpia de parella eficaç?
1. Canviar els punts de vista de la relació

Al llarg de la teràpia de parella, el terapeuta busca donar a ambdues parts una visió de la relació més objectiva. Ensenya a aturar el “joc de la culpa” mirant el que passa com un procés que afecta a tots dos membres.

El psicòleg també dóna llum a altres contextos de la relació fora del conflicte perquè valorin aspectes positius que la parella segur que té. La teràpia de parella comença recopilant “dades” de la per veure com interactuen. Després de formular la hipòtesi de quins són els factors que poden estar en joc en el conflicte, comença la teràpia pròpiament dita centrant-se en la modificació de la forma en què s’entén la relació, i la parella pot començar a practicar amb les seves interaccions, noves formes més adaptatives.

2. Modificar el comportament disfuncional

La teràpia de parella eficaç busca canviar la forma en què es comporten els membres entre si. Això vol dir que, a més de ajudar-los a millorar les seves interaccions, els terapeutes també s’asseguren que els seus clients no puguin causar dany físic, psicològic o econòmic. Per tal de fer això, analitzen la relació acuradament per determinar si els seus clients estan, de fet, en risc.

3. Evitar l’evasió emocional

Les parelles que eviten l’expressió dels seus sentiments i emocions tenen més risc de distanciar emocionalment i per tant d’allunyar en tots els sentits. La teràpia de parella eficaç busca que els seus clients expressin els seus pensaments i sentiments sense por de l’altra persona. Moltes persones pensen que si diuen la seva i necessitats les seves parelles els rebutjaran. Una teràpia efectiva defensa d’ajudar els clients a expressar els seus veritables sentiments ajudaran d’alguna manera que a la llarga es sentin millor junts.

4. Millorar la comunicació

Ser capaç de comunicar-se és vital per a la intimitat. Totes les teràpies de parelles eficaços se centren en ajudar a la parella a comunicar-se de manera més efectiva. La comunicació no ha de ser abusiva, ni ha de ridiculitzar a cap dels membres, quan expressen els seus veritables sentiments. Les parelles poden requerir de “coaching” per aprendre a parlar l’un a l’altre d’una manera més comprensiva i pacient. El terapeuta també pot proporcionar a la parella instruccions d’estil de comunicació eficaç i explicar-los quin tipus de comunicació resulta conflictiva. Es pot aprendre a escoltar de manera més activa i empàtica, per exemple, però per això cal aprendre. Les parelles amb una llarga història de crítiques mútues normalment requereixen un enfocament diferent als que tracten d’evitar el conflicte sigui com sigui.

 Name (required)

Email (required)

Website

Speak your mind